SPASIO GA JE

Snimka koja je oduševila internet: Maleni dupin nasukao se na obali, slavni sportaš nije okljevao niti sekunde!

Stručnjaci kažu kako se nasukavanja ovakve vrste događaju samo ako je sisavac star, bolestan, ozlijeđen ili dezorijentiran

Percy Montgomery

 /Instagram

Snimka s Instagrama oduševila je ljude diljem svijeta. Kako i ne bi kada na njoj vidimo muškarca koji spašava dupina koji se nasukao na pješčanoj plaži. Da ga čovjek nije uzeo u naručje i odnio do vode, prekrasnom sisavcu bio bi to zadnji dan života.

Malenog dupina spasio je bivši južnoafrički prvak u ragbiju Percy Montgomery u Cape Townu. Snimku akcije na Instagramu je objavila njegova supruga Doris Van Niekerk. No, kao što se vidi, spašavanje nije proteklo glatko: valovi su bili previsoki i presnažni, tako da je mlada, i vjerojatno oslabjela životinja, imala problema pri otiskivanju s obale. Na kraju joj je to pošlo za rukom, odnosno, perajom.

Stručnjaci kažu kako se nasukavanja ovakve vrste, kada se radi o samo jednoj životinji, događaju samo ako je sisavac star, bolestan, ozlijeđen ili dezorijentiran. Poznati su brojni slučajevi kada je neki morski stvor viđen blizu obale ili je spašen poput ovog dupina, ali je nakon nekoliko dana more na obalu izbacilo njegove ostatke.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. rujan 2024 12:05