PRVI SLUČAJ

Ženu na plaži napala divlja svinja: ‘Mislim da je to bilo zbog pizze‘

Nakon što je zavrištala od boli, jedan kupač joj je priskočio u pomoć, dok su se drugi razbježali

Ilustracija

 Aliki Sapountzi/Aliki Image Library/Alamy/Profimedia/Aliki Sapountzi/Aliki Image Library/Alamy/Profimedia

Ženu je na plaži u talijanskoj Genovi napao vepar dok je uživala u suncu i moru. Kako piše Guardian, Rossana Padoan Falcone uživala je u kupanju i sunčanju, baš kao i svakog petka nakon posla. No, ovoga puta je nešto bilo drugačije.

- Sjedila sam na ručniku i uživala u povjetarcu. Odjednom kraj mene se stvorila divlja svinja. Ostala sam mirna, jer je to ono što nam uvijek govore da radimo - ali onda je ona, odnosno, on došao do mene i ugrizao me za ruku - ispričala je za La Repubblicu.

Rosanna kaže kako je baš jela pizzu kad se prilično veliki vepar pojavio.

- Mislim da ga je privukla moja pizza i da mu je namjera bila otvoriti kutiju u kojoj su bili ostaci. No, umjesto toga me ugrizao - rekla je.

Nakon što je zavrištala od boli, jedan kupač joj je priskočio u pomoć, dok su se drugi razbježali. U bolnici je dobila antibiotike i injekciju tetanusa.

Nije ovo prvi put da veprovi dolaze u Genovu - u lipnju su tri divlje svinje pokušale ukrasti grickalice koje su bile na stolu na šetnici. No, vjeruje se kako je ovo prvi napad na čovjek u tom području.

Stručnjaci neprestano upozoravaju na uništenje prirodnih staništa, s kojima nestaje ia hrana za brojne divlje životinje, pa su onda one prisiljene dolaziti u gradove kako bi nešto pojele.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 14:17