NEVJEROJATNO

Ženu istovremeno napali zmija i jastreb, u bolnici je pitali kakve droge koristi da ima takve halucinacije

Na svu sreću, njezin suprug je sve vidio, pa je liječnicima potvrdio njenu priču

Ilustracija

 Liwen Tao/solent News & Photo Agency/Solent News/Profimedia

Koliko god da vam je današnji dan loš, sjetite se da može gore. Puno, puno gore. Ako gledamo slučaj Peggy Jones iz Texasa, shvatit ćemo kako izgleda dan kad kao da se cijeli svijet urotio protiv vas. Nesretnu 64-godišnjakinju su u isto vrijeme napali zmija i jastreb, a onda su liječnici u bolnici, čuvši njenu priču, mislili da se drogira.

Peggy i njen suprug 25. srpnja odlučili su pokositi dvorište, a zaključili su da je najbolje da to rade predvečer. Bilo je oko osam sati kad je na ženu odjednom s neba pala velika zmija. Nju je ispustio jastreb, a prestrašena životinja se vrlo brzo omotala ženi oko ruke. Uto se s neba na nju obrušila i ptica, odlučna u namjeri da pojede zmiju. Pošto mu je Peggy smetala, napao je i nju, piše Guardian.

- Divlje sam počela tresti ruku, nastojeći odbaciti zmiju. No, ona se samo čvršće omotala oko moje ruke - opisala je Peggy nemili događaj.

No, situacija se nato pogoršala: zmija ju je počela tijelom udarati po licu, zbog čega su ženi pukle naočale, i osjetila je kako joj neka tekućina klizi niz obraze. Pomislila je da je to zmijin otrov.

- Jastreb me strelovito napadao i pokušavao zgrabiti zmiju. Njegova su me krila udarala po tijelu dok je pokušavao kandžama uloviti gmaza. Nekoliko je puta zasjekao i mene - dodala je.

Uporna ptica nije odustajala. Čak četiri puta se vraćala kako bi došla do zmije. Za to vrijeme je žena vrištala i pokušavala se obraniti od njegovih kandži, krila koja su je udarala i zmije koja se pokušavala obraniti koristeći je kao štit.

U pomoć joj je odmah dotrčao suprug Wendell, koji se šokirao videći ženu kako juri dvorištem, krvava od rana koje joj je nanio orao, omotana zmijom koja je, po njegovoj procjeni, bila duga gotovo metar i pol. Nije znao što učiniti, no onda je sve prestalo: jastreb je ulovio zmiju i odletio držeći je u kandžama.

Peggy je suprug odmah odveo u bolnicu i nemalo se iznenadio reakciji doktora. Taj ju je, naime, saslušao, a onda je pitao koristi li možda kakve droge koje mogu izazvati takvu vrstu halucinacije. Wendell je objasnio kako je i on vidio prizor, pa je njegova supruga otpuštena kući nakon što su joj liječnici zamotali rane i dali joj antibiotike. Rekli su kako može biti sretna što je i zmija nije ugrizla.

Sve je, dakle, moglo biti puno gore.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. svibanj 2024 10:50