ODLUČILI SU

Zaručnik poznate pjevačice: ‘Nećemo kupirati uši naše ljubimice. Evo zašto....‘

Brojni obožavatelji su ga pitali imaju li namjeru odrezati dio tijela svoje kujice Porshe
Sam Ashgari 
 Akm Images/Backgrid Usa/Profimedia

Sam Asghari, zaručnik Britney Spears, na Instagramu je objavio kako je njihova obitelj bogatija za još jednog člana - malenu kujicu Porshu. Nekoliko dana nakon toga, koristio je isti kanal da objasni kako njih dvoje nemaju namjeru kupirati uši svoje ljubimice.

- Mnogi od vas su pitali hoćemo li kupirati njene uši. Odgovor je, apsolutno: ne! Riječ je o veoma okrutnoj praksi. Ljudi se na takve zahvate odlučuju iz estetskih razloga. Mi to definitivno nećemo napraviti - objavio je i zahvalio organizaciji PETA koja mu je, kako kaže, otvorila oči kada je riječ o kupiranju. Upravo zbog onoga što su od te organizacije doznali odlučili su da svoju ljubimicu neće podvrgnuti nepotrebnom i bolnom zahvatu.

Mnogi vlasnici i dalje ustraju na tome da psima odrezuju dijelove ušiju i repa, pravdajući se raznim navodnim zdravstvenim problemima, no veterinari upozoravaju kako nije riječ o zdravlju, nego estetici. U našoj zemlji je kupiranje zabranjeno već niz godina, no nažalost, ta se zabrana krši i još se uvijek na ulicama mogu vidjeti razne kupirane pasmine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 02:23