ZANIMLJIVA IDEJA

Zaljubljenici u more osmislili društvenu igru u kojoj igrači uče o životinjama Jadrana

Namijenjena je svima starijima od tri godine, a nije to samo običan memory s karticama, nego je tu i edukativna brošura
 Riblja priča

Iza brenda Riblja priča stoje Marina i Filip, dva agronoma i zaljubljenika u more i ribu, piše Gorgonija. Već 3 i pol godine vode blog Riblja priča. Kada su postali roditelji, odlučili su ići u smjeru izrade edukativnih proizvoda i to za one najmlađe.

Tako je nastao memory JADRANSKA PRIČA, koji obuhvaća 24 kartice, odnosno 12 parova s najznačajnijim organizmima našeg Jadranskog mora. Tu ćete pronaći ražu, morskog ježa, oradu, lignju itd. Riječ je o potpuno hrvatskom proizvodu. Za ilustracije koje su trebale biti što sličnije onima u stvarnom morskom svijetu, a ujedno primamljive djeci, pobrinuli su se hrvatski ilustratori Tena Letica i Ivan Dilberović, dok fotografije izrađuje Sanja Mijac.

Jadranska priča nije samo običan memory s karticama, već sadržava i edukativnu brošuru, u kojoj se nalazi opis svakog morskog organizma. Posebnu čar svemu daje personalizirana kartica na kojoj se nalazi ime djeteta kojemu je memory namijenjen.

image
Riblja priča

Memory je namijenjen djeci od tri godine nadalje, ali rastom djeteta ovaj memory poprima i novu dimenziju. Tako se na početku može koristiti samo za slikovno pamćenje. Kasnije djeca počinju povezivati parove, što je odlično za pamćenje i koncentraciju, ali i uče nazive jadranskih organizama i kako oni izgledaju. Tako primjerice kada se djeca susretnu u moru s morskom zvijezdom ili morskim ježom, sami će ih prepoznati.

U dobi od 6-7 godina mogu već učiti iz brošure da primjerice lignja ima 4 srca ili da sipa ima krv modre boje. Osim toga, prilikom konzumacije ribe možete djeci objasniti da jedu srdelu, koja pripada u skupinu plavih riba, pokazati im u brošuri srdelu i naučiti ih da je to naša mala morska kraljica, koja je generacijama hranila naš narod.

Marina i Filip imaju brojne kratkoročne i dugoročne planove razvoja Riblje priče pa tako uskoro izlazi nova edukativna igra s istim morskim organizmima, odnosno, nastavak Jadranske priče u formi puzzli i proširene brošure.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 17:36