UŽAS U LICI

Vlasnik zabravio nahraniti ovce, sedam dana su umirale od gladi. Nitko ništa nije poduzeo

Susjedi tvrde kako su najpotresnije bile scene malih janjaca koji su pokušali sisati svoje mrtve majke
Ilustracija
 Paul Weston/Alamy/Alamy/Profimedia

Dulje od tjedan dana traje agonija stada ovaca nadomak Gospića. Vlasnik N. P.(64) živi sam, sklon je boemskom životu i zaboravio je na njih, piše Novi list. Čim se iz zaključane štale počeo širiti nepodnošljivi smrad susjedi su obavijestili komunalne službe koje rekoše da u štalu i dvorište ne mogu ući bez odobrenja vlasnika ili bez pratnje policije. I tako tjedan dana.

-To ovako stoji dulje od tjedan dana i nitko ništa ne poduzima, a lešine ovaca su počele zaudarati, bojimo se zaraze. Nitko ne dolazi, nikoga nije briga. Samo koji metar od lešina ovaca prolazi državna cesta, rekoše nam susjedi. Nekoliko dana smo slušali da ovce bleje zatvorene u štali, da nešto nije u redu. Vlasnik se tada vrzmao oko kuće pa se činilo da je sve u redu, pojašnjavaju nam susjedi.

Posvuda ružne slike uginulih ovaca i janjaca. Zatvorene u štali bez hrane i vode ovce su počele ugibati, bez mlijeka su ostali tek ojanjeni janjčići. Smrad koji se širi tjera suze na oči. U štali se nalazi još nekoliko životinjskih leševa. Susjedi tvrde kako su najpotresnije bile scene malih janjaca koji su pokušali sisati svoje mrtve majke. Uskoro su i oni uginuli. Od 20-ak ovaca preživjelo ih je tek nekoliko.

Vrijeme je predizborne kampanje pa nitko od gradske vlasti nije niti pokušao riješiti ovaj problem, dok je vlasnik imanja opet negdje izvan svojega doma.

U Štikadi kod Gračaca su vukovi nedavno poklali 87 ovaca. U svakom zlu je i neko dobro jer su te ovce uginule za koju minutu. Ovce i janjci u Brušanima ugibali su bez hrane i vode barem tjedan dana!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 22:55