NE PREDAJU SE

Vlasnici cat cafea odlučili da neće napustiti Ukrajinu: Evo kako izgleda njihova svakodnevica

Vlasnik kaže da imaju jako malo gostiju, što je i razumljivo, ali da se životinje zato cijelo vrijeme igraju sa zaposlenicima

Cat Cafe Lviv, arhivska snimka

 Vasyl Roha/Alamy/Alamy/Profimedia

Mnogi stanovnici Ukrajine ne mogu pobjeći od rata jer brinu o velikom broju životinja koje ne mogu povesti sa sobom. Ostave li ih i pobjegnu sami, to za čupavce znači smrt. Među njima je i Cat Cafe Lviv, u kojem živi 20 mačaka. Odnedavno tamo žive i ljudi, jer je vodstvo kafića odlučilo da primi i izbjeglice iz drugih dijelova zemlje.

Vlasnik Serhii Oliinyk rekao je da imaju jako malo gostiju, što je i razumljivo, ali da se mačke zato cijelo vrijeme igraju sa zaposlenicima. Zainteresirane su i za one koji uđu u njihov prostor. Naime, u prostoru uvijek ima izbjeglica koje dođu po topao obrok, a pošto kafić ima i podrum, svi su sigurniji tamo nego na mnogim drugim mjestima. Dolaze i mnogi koji su u bijegu s mačkama, jer se za kafić pročulo posvuda.

Mačke kao mačke, bave se svojim poslom: jedu, spavaju, igraju se. Njima rat ne znači baš ništa: dok god je zdjelica puna, sve je dobro. Kad ih vlasnici kafića zgrabe kako bi jurili u podrum, ne prigovaraju, a na mačke koje im nakratko dođu u transporterima sa svojim uplašenim vlasnicima uopće me reagiraju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 23:44