NJUŠKE U AKCIJI

VIDEO: Što rade ova dva medvjedića na stablu? Iz Parka prirode Velebit kažu: ‘Istražuju!‘

Mladi medvjedi veoma su razigrani, a obično je uz njih majka koja prati što rade

Medvjedi na Velebitu
 

 Facebook

Nacionalni park Sjeverni Velebit objavio je na Facebooku simpatičnu snimku svoje nadzorne kamere. Ona je ‘uhvatila‘ dva mlada medvjeda kako se igraju oko jednog stabla. Penju se, njuše ga, promatraju... Jednostavno, oduševljeni su njime. No, nisu jedini koje je to stablo zainteresiralo - čini se kako je ono pravi šumski hit.

- Zaigrani mladunci otkrili su stablo o koje se sve životinje koje tuda prolaze očešu. Naravno da su i oni morali istražiti što je to posebno i zanimljivo u ovom stablu - napisali su iz parka.

Mladi medvjedi veoma su razigrani, a obično je uz njih majka koja prati što rade. Na ovoj je snimci ne vidimo, ali sasvim sigurno je negdje u blizini i promatra u veselju.

U našoj je zemlji ovih velikih zvijeri oko 900. Poznato je kako često komuniciraju preko ‘medvjeđih stabala‘. O njih se češu, pa se na kori zadržava miris i njihova dlaka, i tako daju informacije drugima koji prolaze njihovim teritorijem. To im ne smeta: nemaju nikakav problem s drugim medvjedima koji žive na njihovom području.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 01:04