PUŠTEN U DIVLJINU

VIDEO: Pogledajte kako se slobodi obradovao lisac koji se zapetljao u zamku za divljač

Njegov je oporavak trajao tjedan dana, a onda je zaključeno da nema potrebe da dalje boravi u skučenom prostoru

Puštanje lisca

 Facebook

Jedan nesretni lisac zapleo se, samo on zna kako, u zamku za divljač. Nesretnoj životinji ona sasvim sigurno nije bila namijenjena, no on je njena slučajna žrtva. Zbog pokušaja da se izvuče se ozlijedio, no imao je sreće u nesreći da ga primijete ljudi. Prevezen je u oporavilište.

- Lišče, čuvaj glavu! Sretno! Tim smo se riječima oprostili od lisca koji je prije tjedan dana pronađen u žbunju kraj ribnjaka u Jankomiru. U oporavilištu za divlje životinje Zoološkog vrta grada Zagreba utvrđeno je da ima ozljedu glave i zubnog mesa jer je pokušavao pregristi sajlu u koju se zapetljao. Ta je sajla djelovala kao neka vrsta zamke za plemenitu divljač.

Zahvaljujući kvalitetnoj brizi veterinara i veterinarskih tehničara naš je lisac ubrzo izliječen i oporavljen. U njegovu svakodnevnu ponašanju vidjela se njegova volja za životom. Procijenili smo da više nema potrebe biti u skučenom prostoru i da je za njega najbolje da se čim prije vrati u prirodu. Ispunili smo mu tu želju! Neka uživa u svojoj slobodi na livadama i u šumarcima zapadnog dijela Zagreba - napisali su u objavi zaposlenici Dumovca.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 16:13