ZLATIBORSKI ČUPAVAC

Video: Miroljubivi medvjed prošetao naseljenom ulicom, iza njega vozila se - policija

Životinja je sada trebala biti u zimskom snu, no ranije se probudila i krenula u potragu za hranom

Medvjed na Zlatiboru
 

 Facebook Screenshot

Planinu Zlatibor krase velike guste šume, pa se četveronožni stanovnici rijetko susreću s ljudima, jer nemaju potrebe napustiti svoj dom. No, to nije bio slučaj s jednim lijepim i prilično velikim medvjedom koji je odlučio malo prošetati naseljenim mjestom, gdje je sišao iz šume u potrazi za hranom, piše Srbija danas.

Na društvenim mrežama pojavila se snimka sa Zlatibora na kojoj se vidi veliki mrki medvjed kako šeta ulicom u naseljenom mjestu. Iza njega je cijelo vrijeme bila policijska patrola, koja ga je pokušavala vratiti u stanište kako bi mještani bili sigurni. Činili su to na najbolji mogući način: uključivši sirenu, očekujući da će to medvjeda uplašiti.

Ne može se reći da ga je to jako uznemirilo, jer se nije dao u bijeg, no reagirao je na zvuk i automobil iza sebe, pa je krenuo ulicom dalje. Policija ga je tako usmjerila van naselja, prema šumi. Valja napomenuti kako medvjed nije ni najmanje bio nasilan niti je ikog pokušao napasti - jadničak je sad trebao biti u zimskom snu, ali vjerojatno nije skupio dovoljno zaliha, pa se ranije probudio i krenuo u potragu za hranom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 11:31