SRETAN KRAJ

Video: Lisac sa Žitnjaka vratio se na slobodu! Pogledajte kako je izgledalo njegovo puštanje...

Dobro su ga očistili, nahranili i kad se oporavio, pustili na slobodu, u divljinu, gdje i pripada
 ZOO Zagreb

- Lisca sa Žitnjaka pustili smo u prirodu!

Lisac koji je upao u bazen s otpadnim uljem u krugu bivše tvornice DIOKI na Žitnjaku, osam je dana proveo u oporavilištu za divlje životinje Zoološkog vrta grada Zagreba. Tamo je temeljito pregledan, ojačan infuzijom i dobrom hranom te tri puta okupan kako bi mu se dlaka odmastila.

image
ZOO Zagreb

Dobro očišćen i zdrav lisac više nije imao što raditi u zatvorenom prostoru, pa smo ga odlučili vratiti u prirodu. Dovezli smo ga u istočni dio Zagreba, onaj koji mu je poznat, no ipak dovoljno udaljen od mjesta gdje je doživio pustolovinu života, te ga pustili.

Lišče, sretno i pamet u glavu - objavili su u četvrtak na Facebooku azila Dumovec, što su sa zadovoljstvom pratili mnogi kojima je sudbina ove životinje prirasla srcu.

Lisac je, podsjetimo, nekoliko dana bio gost oporavilišta za divlje životinje, smještenog u ZOO Zagreb. Koliko mu je konstantna briga pasala, pokazuje i to što nije samo tako odmaglio iz transportera. Dapače, bila mu je potrebna mala pomoć prije nego što je pobjegao nazad u divljinu, gdje mu je i mjesto.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 23:57