ODAKLE KRZNO?

VIDEO: Koja je ovo životinja? Svi su zbunjeni - je li to mutacija ili nova vrsta?

Čeka se odgovor stručnjaka, a neobično stvorenje jede ribu i čeka da ga puste na slobodu
 Viralpress/Viral Press/Profimedia

U prvi mah izgleda kao kakva plišana igračka. Istina, 60 centimetara duga i nešto previše živahna, ali čovjek nema što drugo pomisliti kad to stvorenje ne nalikuje nijednom poznatom biću. No, to je zmija, pronađena na Tajlandu. Takva kakvu nikad nitko u području regije Sakhon Nakhon nikad nije vidio.

Pronašao ju je muškarac imena Tu, koji je najprije primijetio lagane kretnje u prljavoj vodi nedaleko od svojeg doma. Zastao je da vidi što se događa, a onda je vidio neobično stvorenje. Zatočio ga je u staklenku i odnio doma. Pokazao ga je svojim ukućanima, koji su se iznenadili videći kako izgleda.

image
Viralpress/Viral Press/Profimedia

- Nikad u životu nisam vidio zmiju koja ovako izgleda. Moja obitelj i ja mislili smo da je korisno zadržati je i javiti ljudima što smo našli, kako bi više saznali o njoj - rekao je Waraporn Panyasarn, Tuov nećak.

Fotografiju i video su objavili na internetu uz pitanje stručnjacima: što je to zapravo? Dok čekaju odgovor, puno je nagađanja. Neki misle da je to vodena zmija koja je jedinstvena, drugi da je to neotkrivena vrsta, treći da je mutacija. No, službenog odgovora nema.

image
Viralpress/Viral Press/Profimedia

Do tada ova zmija živi zatočena, a obitelj je hrani ribicama. Toplo se nadamo da će je uskoro vratiti u prirodu. Čudna ili ne, ima pravo živjeti slobodna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 04:05