DRAMA KRAJ BAKRA

VIDEO Hrvat u šetnji slučajno ušetao u medvjeđi brlog, ono što je uslijedilo nagnalo ga je na bijeg

Snimio je nešto čudesno - kako kaže, bili su to mališani koji su nedavno došli na svijet

Dva dana stari medvjedi

 Robert Anić

Trebala je to biti obična šetnja, no u sekundi su stvari postale dramatične. Kako kaže Robert Anić, koji je šetao u okolici Bakra, njegov posve običan dan u trenu se pretvorio u magičan, a onda i potencijalno opasan.

- Maloprije sam ušetao u medvjeđi brlog. Prizori koji se vide na snimci su veličanstveni. Samo privilegirani mogu vidjeti uživo ovako nešto, dva dana stare medvjediće… Ono što je uslijedilo odmah poslije nije za hvaliti se. Mama od 150 kilograma dala mi je do znanja gdje mi je mjesto. Oborio sam rekord Carla Lewisa iz Seoula, 9,70 na sto metara - napisao je na Facebooku, gdje je podijelio snimku malenih stvorenja.

Ispod njegove objave mnogi su mi čestitali što se uspio na vrijeme maknuti, jer je poznato kako su majke medvjedice (kao i sve ostale majke u životinjskom svijetu) veoma zaštitnički nastrojene prema svojim mališanima. Drugi su ga zamolili da točnu lokaciju brloga ne odaje, u strahu da bi netko drugi mogao poželjeti vidjeti medvjede, što bi moglo dovesti do problema.

Ravnatelj ZOO Zagreb, Damir Skok, rekao nam je kako medvjedi nisu stari dva dana. Po njegovoj procjeni, riječ je o oko tri tjedna starim mališanima.

- Medvjedice obično imaju neki rezervni brlog, pa se zna dogoditi da ih premjeste ako ih se uznemiri, kao u ovom slučaju. Svakako se nadam da nitko neće ići u šumu tražiti ih, jer to može biti opasno - dodao je Skok.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. ožujak 2024 10:03