MALENE I NEMOĆNE

VIDEO: Četiri ljupke životinjice spašene u Podsusedu. Sad počinje ozbiljna borba za njihov život

Što se dogodilo mami, je li stradala ili je mislila da su njeni mališani mrtvi, nije poznato

Male vjeverice
 

 Facebook

Mlade vjeverice samo u izuzetnim situacijama treba odnijeti s lokacije na kojoj žive, upozoravaju stručnjaci, no, ponekad je upravo to nužno. Malene glodavce su u Zagrebu morali spasiti hvatači, kako ne bi postale plijen drugim životinjama.

- Građani su nam javili da je u Podsusedu vrana izbacila ove malene vjeverice iz gnijezda. Životinjice su bile na tlu kraj stabla na kojem su živjele, no mama nije dolazila po njih. Zato smo ih preuzeli i odvezli u oporavilište za divlje životinje Zoološkog vrta Grada Zagreba. Daljnju skrb o njima preuzima AWAP - objavili su iz Dumovca.

Nije poznato zašto su ih vrane izbacile, no jasno je kako ih nisu ozlijedile. Pticama nije bila namjera pojesti malene životinje, jer bi to napravile, nego ih samo deložirati. Što se dogodilo mami, je li stradala ili je mislila da su njeni mališani mrtvi, nije poznato. No sigurno je da bi se po malene vratila, da je ikako mogla.

Sada preostaje borba za njihov život, no u udruzi AWAP s tim itekako imaju iskustva, jer godinama othranjuju razne divlje životinje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 20:08