NEVJEROJATNO

Vatrogasci ljestvama, užetom i dronom pokušali spustiti mačku sa stabla, ali ona se ne da

Vlasnica, koja je akciju promatrala s ulice, rekla je kako su spasitelji dali sve od sebe

Ilustracija

 Maria Galan Cats/Alamy/Alamy/Profimedia

Nije rijedak slučaj da se neka mačka popne visoko u krošnje stabala, pa vatrogasci dolaze da je spuste. Obično ta priča završi tako da mačka s mjesta događaja ode u naručju vlasnika ili transporteru, u kojem ide u gradsko sklonište. Nikad se nije dogodilo da vatrogasci odu, a mačka je još na stablu.

Sve do sad.

Jedna je mačka četiri dana bila u krošnji stabala, a kad je došla pomoć, uspješno je izbjegla ljude koji su je došli spustiti na zemlju. Vatrogasci u britanskom gradu Huddersfieldu prošli su pravo mučenje. Više od dva sata mačku su pokušali spasiti uz pomoć drona, ljestvi i užadi.

Nije uspjelo.

Povukli su se i zamolili građane da ne pokušavaju sami spasiti mačku, jer bi to moglo biti opasno.

- Bojim se da nismo uspjeli spustiti mačku. Pokušali smo sve što smo mogli, uključujući i mamljenje hranom, ali je ona jednostavno bila previsoko i počela se penjati na sve više grane, kako smo se mi približavali. Čak smo u akciju uključili i dron, kojim smo je probali navesti da se spusti prema nama, ali nije pomoglo - rekao je Damian Cameron, voditelj vatrogasne postaje za BBC.

Vlasnica mačke, koja je akciju promatrala s ulice, rekla je kako su vatrogasci dali sve od sebe, ali mačka nije htjela surađivati. Dodala je kako su joj obećali da će još doći i vidjeti hoće li se mačka spustiti dovoljno nisko da mogu doći do nje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 01:06