PODMUKLI LOPOV

Ukrao okvire s medom, pčelinjim leglima, voskom: ‘Šteta je više desetaka tisuća eura‘

Kako bi prikrio tragove nedjela, lopov je umetnuo prazne okvire, kažu u PU bjelovarsko-bilogorskoj
 Nera Simic/Cropix

Policija traga za nepoznatim počiniteljem koji je u Novoj Diklenici (mjestu koje je u sastavu općine Kapela u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji) počinio poprilično bizarno zlodjelo.

Naime, u razdoblju od 15. lipnja do 13. listopada, nepoznati počinitelj je u pčelinjaku u Novoj Diklenici iz nekoliko desetaka košnica ukrao okvire s medom, pčelinjim leglima, voskom i svim ostalim. Kako bi prikrio tragove nedjela, umetnuo je prazne okvire, očekujući da će to odgoditi otkriće njegova lopovluka. To se i dogodilo, tako da je krađa otkrivena tek prije nekoliko dana, piše Moj Portal.

Kada je 30-godišnja vlasnica pčelinjaka shvatila što se dogodilo sve je prijavila policiji koja je utvrdila da se radi o teškoj krađi jer je materijalna šteta poprilična. Naime, kako je izvijestila policija, šteta na pčelinjaku vrijedna je nekoliko desetaka tisuća eura.

Intenzivno kriminalističko istraživanje je u tijeku, javljaju iz PU bjelovarsko-bilogorske. Nije poznato gdje su sada pčele, no vrlo je vjerojatno da ih je ukrao netko tko će ih koristiti za proizvodnju meda.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. svibanj 2024 01:54