MORATE TO VIDJETI

U Kini otvoren prvi hotel na svijetu u kojem gosti mogu gledati zatočene polarne medvjede

Protiv te ideje odmah su ustali aktivisti za životinje, no gosti su nagrnuli i rezervirali sobe idućih par mjeseci
 Str/Afp/Profimedia

Hotel koji se reklamira kao prvi "hotel polarnih medvjeda" otvoren je u kineskoj pokrajini Heilongjiang. Što točno znače ti medvjedi? Nije samo trik s imenom - oni zaista imaju polarne medvjede u hotelu. Žive. Zatočene. To je, naravno, izazvalo velike kritike, ali i ogroman interes gostiju, piše CNN.

Gostima nude 21 sobu, a iz svake od njih puca pogled na prostor u kojem su medvjedi zatočeni.

image
Str/Afp/Profimedia

- Bez obzira jedete li, igrate se ili spavate, polarni medvjedi pravit će vam društvo - kažu voditelji hotela.

Fotografije i snimke pokazuju dva polarca zatočena u prostoru u kojem je umjetni snijeg i jezerce. No, glasnogovornica hotela Yang Liu rekla je Reutersu kako je to područje unutar hotela samo dio prostora namijenjenog za medvjede te da ih se pušta vani kada temperature i kvaliteta zraka to dozvole.

Dodala je kako je interes za hotelom ogroman. Zapravo, unatoč situaciji, bukirani su idućih nekoliko mjeseci. Cijene soba su im od 1800 do 2200 kuna.

image
Str/Afp/Profimedia

Kritičari su odmah bili protiv hotela. Kažu da je mjesto na kojem polarni medvjedi trebaju biti priroda, a ne zoološki ili ovakvi suludi hoteli. Riječ je o životinjama koje su aktivne po 18 sati dnevno i prelaze kilometre i kilometre. Jasno je kako u zatočeništvu ne mogu biti sretni.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 19:59