SRAMOTA

Traži se vlasnica ovog psa s područja Odre: ‘Ono što nam je rekla ostavilo nas je u šoku‘

Ako imate informacije o tome o kome se radi, možete se anonimno javiti Dumovcu ili nama na mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Kujica koja je dobila ime Šima

 Dumovec

Vrlo često, kad se nađe napušteni pas na ulici, nikada se ne sazna tko je on i odakle je stigao. Ako mu se posreći, neko ga odvede doma, a ako ne... Tada skonča tužno, nakon života punog gladi, hladnoće i ponekih batina. No, priča o napuštenoj kujici koja je lutala naseljem Odra nije takva: javila se njena vlasnica, rekla da je nije čipirala zato da je nitko ne može naći kad je izbaci na ulicu i poklopila slušalicom.

Ne treba ni reći da su u zagrebačkom skloništu, koje je kujicu preuzelo, bili u potpunom šoku, Kažu, u svom se poslu susreću s raznim slučajevima kada ljudi ne žele preuzeti svoje ljubimce, no ovakav razgovor nikada nisu vodili.

- Nema čipa, pa smo je nazvali Šima. Objavili smo da se traži vlasnik i nazvao nas je čovjek koji je rekao da je njegova prijateljica vlasnica. Ona je preuzela razgovor i hladnokrvno rekla da nije mikročipirala psa kako je ne bismo mogli naći. U opisu nam je posla podnijeti ružno ponašanje prema nama, ali izuzetno smo tužni zbog njezina odnosa prema vlastitom psu.

Kujica, naime, ima tri godine i jako je dobra. Imala je sreće da nije stradala na cesti. Pitanje je koliko je dugo lutala Odrom. Nakon smještaja u sklonište, sigurno je vjerovala kako je ovdje samo privremeno i kako će njezina „ljudica“ svakog trena doći po nju.

Okrutna je istina da neće. Šima je napuštena. Možda čak i odbačena. Mi ne znamo ime njezine vlasnice. Raspolažemo samo brojem mobitela njezina prijatelja. Male su šanse da će se okrutna žena pronaći, no slučaj smo prijavili komunalnom redarstvu - objavili su iz Dumovca.

Kujica ima tri godine i nije čipirana, niti je ikada primila cjepivo protiv bjesnoće, a osim toga je izbačena na ulicu. Ako komunalci ikada pronađu njenu vlasnicu (ili se možda Dumovcu javi netko s područja Odre tko zna kome je ovaj pas, inače prilično upečatljiv i ne pretjerano čest pripadao), odgovarat će za tri prekršaja.

Ako imate informacije o tome o kome se radi, možete se anonimno javiti Dumovcu ili nama na mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 03:00