STALNO U AKCIJI

Tjedan pun spašenih životinja: Ova su tri psa HGSS-ovci spasili prošlog tjedna

Sve je počelo kujicom na Braču, a nastavilo se spuštanjem pasa sa stijena na Velebitu i Biokovu

Spašeni pas u Zaostrogu

Bila su to dva dana puna akcije za HGSS: u petak su spašavali psa na Makarskoj rivijeri, a u subotu su isto činili na području Zadra. U oba slučaja životinje su spašene s nepristupačnih terena, a ono što je važno da su obje bile veoma uspješne.

Općina Gradac na Makarskoj rivijeri, poznata kao jedna od onih koja dobro skrbi o životinjama, bila je u petak mjesto akcije. Naime, u mjestu Zaostrog trajala je potraga za psom koji se prije punih 12 dana izgubio u lovu.Vlasnik ga je, kažu iz HGSS-a, cijelo to vrijeme bezuspješno tražio, a onda je nazvao Stanicu Makarska i zamolio ih da mu pomognu, jer je dobio informacije da se pas nalazi na teško pristupačnom mjestu.

image

Spašeni pas u Zaostrogu

- Ispostavilo se da je pas otišao na suprotnu stranu brda i ondje završio usred litica s kojih su mještani Zaostroga – Gornjeg Sela čuli neobično zavijanje. Odmah po dojavi dva spašavatelja izlaze na teren. Dolaskom na dogovoreno mjesto locirali su psa koji je zapeo u stijeni i krenuli u akciju spašavanja. Akcija je završena vraćanjem psa vlasniku odnosno povratkom spašavatelja u Stanicu - napisali su iz HGSS-a, sretni što je još jedna akcija uspjela.

image

Spašavanje psa na Velebitu

HGSS

Na Velebitu su s litice na kojoj je zapeo u subotu spasili psa, što je bila veoma teška, noćna akcija. Na kraju se pas Frenky sretno vratio vlasniku. Svega tri dana prije su isto napravili na Braču, gdje su kujicu izvukli iz 25 metara duboke jame. Spašavanje je bilo teško ne samo zbog činjenice da je riječ o jami, nego i zato što je ona bila puna opasnih plinova. Ona je jedina koju nisu tražili vlasnici, a pošto nije čipirana, kao i zbog konfiguracije terena, svi su uvjereni kako nije sama završila na dnu jame. O njoj se trenutno brinu lokalni vatrogasci, koji već imaju jednog psa

image

Pas s Brača

HGSS
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 17:51