NEVJEROJATNO

Tinejdžerica se bez razmišljanja sukobila s medvjedicom kako bi spasila svoje pse

Na snimci nadzorne kamere vidi se prizor koji djeluje kao da je iz kakvog filma
Djevojka trči prema medvjedu
 YouTube PapaStanimus

Snimka je nevjerojatna: vidimo mamu s dva medvjeda kako hoda zidom iza jedne kuće. Malci su prošli, mama je negdje na pola zida kad iz kuće istrče tri psa. Lajući se zalete na mamu koja je, mora se priznati, impresivna. Ona grabi šapama prema psu, pokušavajući ga otjerati, a u tom trenutku iz kuće istrčava djevojka. Ima 17 godina i postupa po instinktu kojeg imaju svi skrbnici životinja: mora zaštititi svoje ljubimce.

Ne razmišlja na opasnost, na to da je riječ o medvjedu koji brani svoje malene i da može gadno proći u sukobu. Sve to ostavlja po strani i slijepo trči prema medvjedici te je gura za zida. Potom koristi trenutak kad je ta veličanstvena životinja posve šokirana, s druge strane zida, pa tjera pse da se vrate u kuću, a jednog od njih prima u ruke.

Mjesto radnje je Bradbury u Kaliforniji, djevojka je Hailey Morinico, a ona tog jutra sasvim sigurno nije očekivala da će napasti medvjeda da obrani svoje pse.

- Imala sam, otprilike, dvije sekunde da razmislim što ću i prvo što mi je palo na pamet je da gurnem medvjeda s ograde. To mi je dalo par trenutaka da pobjegnem za psima - rekla je Hailey za CNN.

U prvi mah, kaže, uopće nije shvatila da se radi o medvjedu. Vidjela je da se radi o životinji koja napada njene pse, pa je krenula u akciju. Dobro je prošla - izvukla se samo s iščašenim prstom i nekoliko ogrebotina.

- Vidjela sam da nešto napada Valentinu, psa koji je veoma važan mojoj majci. Znala sam kako bi moja majka reagirala da mu se bilo što dogodi. Zapravo, ovo sam učinila zbog nje - rekla je.

Glasnogovornik California Department of Fish and Wildlife (CDFW) rekao je kako procjenjuju da je medvjedica teška 70-ak kilograma, a njeni mališani su stari par mjeseci. Riječ je o crnim medvjedima, jedinoj vrsti te životinje koja živi u Kaliforniji, i za koju se procjenjuje da ih tamo živi između 25 i 30 tisuća.

- Iako razumijemo da će ljudi napraviti sve da zaštite svoje ljubimce, ne savjetujemo da dođu ovako blizu ili da se sukobe s medvjedom. Ova djevojka je veoma sretna da nije zadobila teže ozljede - rekao je glasnogovornik CDFW, Tim Daily.

Ta organizacija nije krenula za medvjedicom - ona nije opasna, niti je napala čovjeka, pa nema potrebe da se ubije. Pustili su je da sa svojim malcima ode kuda je namjeravala.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 01:36