BITKA ZA ŽIVOT

Tajvan moli Kinu za pomoć: ‘Dovedite stručnjake da spase život Tuanu Tuanu‘

Tuan Tuan i Yuan Yuan postali su velike atrakcije na Tajvanu od svog dolaska
 Handout/Afp/Profimedia/Handout/afp/profimedia

Tajvan je u pomoć pozvao kineske veterinarske stručnjake da pomognu u liječenju mužjaka pande koji se teško razbolio. Divovsku pandu imena Tuan Tuan, Peking je poklonio Tajvanu 2008. godine zajedno s njegovom partnericom za uzgoj Yuan Yuan. Osamnaestogodišnjem medvjedu stanje je postajalo sve lošije i čuvari zoološkog sumnjaju da ima tumor mozga, prenosi BBC.

image
Handout/Afp/Profimedia/Handout/afp/profimedia

Veterinari iz kontinentalne Kine došli su pomoći prilagoditi Tuan Tuana na njegovu skrb za kraj života. Dvije pande donirane su tijekom razdoblja toplijih odnosa između susjeda, a njihova imena znače ‘ponovno okupljanje‘ i ‘jedinstvo‘ što je vjerojatno referenca na želju Pekinga da jednog dana ponovno zauzme Tajvan.

image
Handout/Afp/Profimedia/Handout/afp/profimedia

Otad su se pogoršali odnosi između Kine i Tajvana, koji Peking smatra odcijepljenom pokrajinom. Nije jasno kad će veterinari stići, ali tajvanski dužnosnici rekli su da obrađuju njihove zahtjeve za vizu. Tuan Tuan i Yuan Yuan postali su velike atrakcije na Tajvanu od svog dolaska.

image

Yuan Yuan slavi rođendan

Jin Liwang/Avalon/Profimedia/Jin Liwang/avalon/profimedia

- Bio je malen i tako sladak kad je prvi put došao ovdje. Bio je kao svačija beba. Srce mi se slama kad ga vidim ovakvog, rekla je Heng Ling-lin novinskoj agenciji AFP, koja je dovela svoju djecu u taipejški zoološki vrt da napišu čestitke za brže ozdravljenje bolesnom pandi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 05:20