SKROMNO

Što želi pet ‘specoša‘ iz azila? Osim što bi se udomili, htjeli bi imati savršena - kolica!

Udruga koja vodi utočište zamolila je pomoć u pronalasku osobe koja bi izradila ta pomagala. Plaćanje nije problem
Ksemba
 Ivan Peric/Cropix

Što žele psi u azilu? Puno toga, rekli bismo, ali ponajprije dom. To im je svima najveća želja, no u moru drugih sigurno su tu duge šetnje, poslastice, maženje.. I kolica! To zadnje je zaista najveća želja pet "specoša", onih pasa koji su specijalni pa im za normalno kretanje trebaju kolica, iz osječkog azila. Tih pet - a to su Ben Bronson, Ksemba, Mala, Kristijan i Timoti, voze svoja kolica naokolo i ne vide da su i po čemu drugačiji od ostalih pasa. To je super, ali je problem što su im ta kolica dotrajala i, zapravo, nisu pretjerano efikasna. Ne znaju oni da bi im trebalo biti lakše dok hodaju i trče, ali znaju ljudi koji se o njima brinu.

image
Ben Bronson
Ivan Peric/Cropix

- Teška su ta kolica, a morala bi biti od ultralaganog materijala jer ih je teško vući. Ksemba je izgubila dlaku na dijelu kičme gore blizu vrata gdje joj se kolica oslanjanju na nju, pa kad stavim prste ispod pa shvatim koliki teret ona nosi. Još ima stari lom prednje noge, koji joj je krivo srastao, pa zapravo cijelo tijelo oslanja na prednju desnu nogu. Zbog toga joj trebaju posebno napravljena kolica, rađena baš za njen invaliditet - kaže nam volonterka azila.

Traže nekoga tko bi ta kolica za njihove specoše izradio po točnim uputstvima, jer oni znaju što je kojem psu najpotrebnije. Zato su zamolili za pomoć sve one koji poznaju ljude koji bi mogli napraviti nešto takvo. Pri tom ne traže da im netko donira kolica, jer će ih platiti. Samo traže najbolje za svoje štićenike.

image
Timoti
Ivan Peric/Cropix

- Ako znate nekoga, javite nam se na Facebook. Zaista je tužno gledati pse koji, uz svoj invaliditet, moraju i padati s kolica, trpjeti bolove zbog njih, pa čekati da mi pokrpamo ovo i ono... Želimo im dati najbolja moguća kolica, da im bude lakše s njihovim invaliditetom - kažu iz azila.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 00:15