PREDIVNI PRIZORI

Srne osvajaju Jadran: Tri snimljene u moru, a jedna je nakon plivanja još malo ostala na plaži

Ne zna se kud su krenule ni što su naumile, no mnogima ih je bilo drago vidjeti

Srne u moru

 Dnevna doza prosječnog Dalmatinca

Ovih dana kao da su srne posvuda - u četvrtak je jedna utrčala u pravosudni kompleks u Zagrebu, pa su je hvatači Dumovca morali uloviti i premjestiti u prirodu. Potom se pojavila još jedna srna - točnije, njih tri, u moru. Žive i zdrave, na svu sreću, a snimljene su u moru ispred Novigrada. Nije poznato kuda su životinje krenule ni što su naumile, no mnoge je raznježio prizor tri malene glavice iznad površine mora.

Fotografija koja je objavljena u Facebook grupi Dnevna doza prosječnog Dalmatinca privukla je veliku pozornost i brojne komentare. Neki od njih zaista nisu za rubriku VauMijau, no bilo je mnogo onih kojima su se životinje svidjele i poželjeli su im sreću.

- A mrve male... Žedne...Ne znaju da ne mogu piti more, pa se malo hlade... Tak mi žao jadnih životinjica. Sve više njihovih staništa se uništava pa nemaju kamo, a svatko traži svoju kap vode na ovim vrućinama... - napisao je jedan muškarac, a potom je i jedna žena je podijelila svoje iskustvo:

- Prije par godina, dok sam bila kod brata koji je živio odmah do mora, vidjela sam kako svaki dan u točno određene sate srne plivaju do određenog cilja, te kasnije natrag - napisala je.

No, nisu to jedine srne u moru.

image

Srne u moru

Dnevna doza prosječnog Dalmatinca

U moru pokraj otočića Pokonji Dol, koji je dio skupine Paklinskih otoka, snimljena je još jedna. Fotografirala ju je Nada Kordić Bežić kako pliva, a potom kao stoji u plićaku, sušeći se i znatiželjno promatrajući oko sebe.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 11:59