Spoj naslijepo

Spašeni labud pušten na jezero u Rugvici, gdje živi osamljena labudica... Hoće li se zaljubiti?

Nju je prije pola godine napustio partner, pa se lokalno stanovništvo nadalo da će dobiti društvo
 ZOO Zagreb

Spoj naslijepo zvuči kao nešto rezervirano za ljude, no uz ljudsku pomoć se i jedan labud okušao u tome. Rezultati još nisu poznati, no svi uključeni u priču nadaju se kako bi se iz ovog susreta mogla roditi ljubav.

Sve je počelo kada su zaposlenici oporavilišta za divlje životinje ZOO Zagreb jednog labuda preuzeli na kanalu u Blatu sredinom srpnja. Imao je simptome laganog trovanja. Kad se oporavio, pustili su ga u blizini mjesta na kojem je pronađen. Uskoro su doznali da je odletio s tog područja.

Početkom kolovoza s istog su mjesta dobili dojavu o novom labudu sa simptomima sličnima onima koje je imao prvi labud. Preuzeli su i njega.

- Pošto da ne znamo jesu li se labudovi otrovali vodom iz kanala ili na neki drugi način, odmah smo zaključili da tog labuda nećemo vraćati na isto mjesto.

Sjetili smo se nesretne labudice na jezeru u Rugvici. Prije pola godine napustio ju je partner, pa su tamošnji stanovnici priželjkivali da usamljenoj labudici, ako se otvori mogućnost, dovedemo društvo. Budući da je svojedobno operirana u oporavilištu, znali smo o kakvoj je ljepotici riječ.

Zbog toga smo drugog labuda iz Blata odlučili dovesti u Rugvicu. Jutros smo to i obavili. Pristojni smo, pa smo odlučili da ih nećemo špijunirati. Nadamo se da će spoj dobro proći - objavili su iz oporavilišta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 00:03