OTOK SREĆE?

Snimka s Balija užasnula mnoge, njena autorica kaže: ‘Ovo je najgore što sam ikad vidjela!‘

Sreća je što niti jedan od pauka koji se tamo mogu susresti nije otrovan, tako da ljudi nisu u opasnosti

Ilustracija

 Kinek00/Alamy/Alamy/Profimedia

Kad spomenemo Bali pomislimo na mnogo toga, ali ne i na pauke. Nema razloga zašto bi nam te životinje bile na umu dok maštamo o prekrasnim plažama. No, prizori koje je zabilježila jedna djevojka, nazvavši ih najgorim koje je ikada vidjela, zaista nisu ugodni onima koji se pauka boje.

Grace iz Velike Britanije dodala je kako, iako ovaj fenomen nije toliko čest, treba ga uzeti u obzir. Snimila je ono što je vidjela šećući ulicama sela Kintamani: stotine pauka iz roda Nephila, poznatih po tome da pletu zaista impresivne mreže. U ovom slučaju, ispleli su ih posvuda.

Premda je mnogima snimka odbojna (unatoč tome, pogledana je nekoliko milijuna puta), onima koji ova malena stvorena smatraju fascinantnim ove snimke su sigurno drage i moguće je da su upravo zbog njih dodali Bali na popis mjesta koje žele vidjeti.

Dobra vijest je da otoku nema niti jednog pauka koji je opasan za naše živote (i zdravlje), tako da nema bojazni po tom pitanju. Oni ne napadaju ljude, pa ako ih se pusti na miru, neće nam doći ni blizu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 08:31