SIMPATIČNI I KORISNI

Slika koja je oduševila ljubitelje malih letećih stvorenja: ‘Svaki dan ih viđam...‘

Na njoj je i kao prijateljska vrsta prikazana osa, kukac koji mnogima i nije tako omiljen

Bumbar, ilustracija

 Stephen Dalton/nature Picture Library/profimedia

Duhovita slika kruži ovih dana društvenim mrežama. Posebno je prigodna u ove toplije dane, kada sva tri stvorenjca susrećemo. Na njoj vidimo pčelu, bumbara i osu, a objašenjenje za svaku vrstu dano je na - simpatičan način.

Tako uz pčelu stoji tekst: prijatelj koji stvara vosak i med. Bumbar je tao prijatelj koji je posebno čupav i zaista jako voli cvijeće. Na kraju je osa, koja je opisana kao prijatelj koji oprašuje i jede štetočine, ali mu je potrebno više ‘osobnog prostora‘.

Mnogima je slika privukla pozornost jer na prijateljski način predstavlja malena stvorenja koja su mnogima gnjavaža i ukratko pojašnjava koliko su oni korisni i važni.

Među komentatorima je bilo onih koji nisu oduševljeni osama i ne vole ih vidjeti u svojoj blizini, no ima i onih koji ih rado vide.

- Viđam ih sve. Bumbar izlazi u rano jutro zajedno s par pripadnike svoje vrste, a nakon njih se pojave pčele. Kasnije popodne vidim, barem mislim da su to one, ose kako dolaze na rub pojilice za ptice - napisala je jedna žena.

image

VauMijau banner

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. rujan 2024 22:18