TU JOJ JE DOM

Simpatična stanovnica gradskog potoka: Upoznajte jednu urbanu čaplju!

Postoje gnijezdeće kolonije na drugom dijelu grada, no ova preferira živjeti na svom omiljenom potoku
 Privatni album

Sive čaplje često znaju za zimovanje i hranjenje odabrati gradske potoke, no građane svejedno uvijek oduševi kada ih vide u svojoj blizini. U Zagrebu one imaju gnijezdeću koloniju u Maksimiru, no jedna čaplja već par godina živi na posve drugom dijelu grada i ne miče se od tamo. Jednostavno joj se sviđa.

Čitateljica koja nam je javila za nju dala nam je i točnu lokaciju, no mi ćemo je zadržati za sebe jer pticu ne želimo dovesti u opasnost. Ne vole svi među nama životinje, a ima sigurno i onih kojima bi mogla zasmetati. No, kaže nam čitateljica, svi koji je vide zastanu i fotografiraju je.

- Ja sam je prvi put snimila 2016. godine, ali sigurno je ona duže tu. Obožava potok i ne odlazi od njega, barem ne zadugo. Svima je jako draga i nadamo se da će se još zadržati u našoj blizini. Nitko nije točno siguran zbog čega živi tako blizu ljudima, ali meni je drago vidjeti je - priča nam čitateljica.

Još uvijek joj, koliko znamo, nitko nije dao ime, no možda se to nakon našeg teksta promijeni. Ono što je najvažnije jest da je ona sigurna. Ova vrsta ptica do tridesetak godina, tako da se naša čitateljica nada da će još dugo viđati svoju simpatičnu susjedu na potoku.

image
Privatni album
image
Privatni album
image
Privatni album
image
Privatni album
image
Privatni album
image
Privatni album
image
Privatni album

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. svibanj 2024 04:59