NEOČEKIVANI GOST

Simpatična bjelouška pokušala se skriti u autocentru, zaposlenici su odmah pozvali pomoć

Hvatači Dumovca su je brzo izvukli i potom pustili u prirodu, daleko od ljudi
 Dumovec

U ovo doba godine razne životinje iz našeg orkuženja postaju nam vidljivije nego inače. Vrijeme je njihova razmnožavanja, pa su u potrazi za partnerima, ili mjestom gdje će imati mlade ili im pak treba više hrane zbog brige o poptpmstvu. Ima i onih koje dolaze zbog vode, jer ju je teško naći. Zbog toga nas ne smije začuditi što ih viđamo više nego inače.

Među tim životinjama su svakako zmije. U Zagrebu ih pronalaze na raznim mjestima - nisu te životinje ozlijeđene, nego su samo tražile zaklon ili hranu, ali su krivo odabrale mjesta. Na svu sreću, ljudi koji su ih vidjeli odlučili su pozvati stručnjake u pomoć, a ne ih usmrtiti samo zato što su krivo procijenile gdje doći.

- Neobičan ulov iz jednog auto centra u Maksimiru! Tamošnji su nam djelatnici javili da im se u prostor uvukla zmija. Došli smo i ugledali bjeloušku kako se skriva iza cijevi centralnog grijanja. Neuspješno. Izvukli smo je i prevezli do dobrog mjesta u prirodi gdje neće ometati ni prodavače ni kupce automobila - objavili su hvatali gradskog skloništa u Dumovcu.

image
Dumovec
image
Dumovec
image
Dumovec
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. listopad 2024 01:11