DIRLJIVO

Ptica koja je jela kruh shvatila da je štakor gladan i napravila nešto nevjerojatno

Mnogo je suosjećanja u prirodi, a iz ove snimke možemo mnogo toga naučiti
 Facebook

Uče nas da u prirodi opstaju jači i da je to osnovno pravilo evolucije. No, neki misle da priroda ne počiva toliko na tom pravilu koliko na pravilu - suosjećanja. Da, životinje jedu druge životinje, no u divljini neće ubiti deset životinja kako bi pojeli jednu. Ubijaju onoliko koliko je nužno da bi oni sami preživjeli.

Mnogo je pak priča o tome kako suosjećanje postoji - jednu antilopu je usvojio lav, a ona je s njim i njegovom obitelji živjela cijeli svoj život. Psi koji pomažu mačkama, lisice koje štite ptice... Ili ovaj slučaj, kada ptica dijeli sa štakorom komad kruha. Ima mnogo toga dirljivog u ovoj snimci: ptica je negdje pronašla odbačeni komad kruha. Nije im to neka dobra hrana, ali puni želudac, pa je jedu. Štakor joj prilazi par puta, ali je ne napada niti pokušava ukrasti kruh. No, očito je da je nesretna životinja gladna.

Ptica to shvati, pa otkine komad kruha i odluči ga odnijeti do mjesta na kojem je štakor izlazio iz ograde kako bi došao blizu nje. Doslovno je otkinula od svojih usta, odnosno, kljuna, da bi pomogla drugom biću koje je također gladno.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 02:28