GDJE JE GRANICA?

Predstava u kojoj vukovi ganjaju glumce postala viralna senzacija: ‘Poludio bih da tamo sjedim!‘

Snimka je nastala tijekom predstave koja pripovijeda o mladićima koji na Putu svile traže bogatstvo. Pogledana je 433 milijuna puta
Prizori iz predstave 'Legenda o devinom zvonu'
 Screenshot/Weibo

Videosnimka vukova koji tijekom nastupa u kazalištu u sjeverozapadnom gradu Xi'anu u Kini na pozornici ganjaju glumce dovela je do propitkivanja sigurnosti izvođača i publike, piše CNN.

Snimka je nastala tijekom predstave "Legenda Tuo Ling" ("Legenda o devinom zvonu"), koja pripovijeda o mladićima koji na Putu svile traže bogatstvo.

Prošlog je tjedna objavljena na kineskoj društvenoj mreži Weibo i ubrzo je postala viralna senzacija s više od 433 milijuna pregleda.

Na snimci se može vidjeti kako više vukova iz prostora iza pozornice istrčavaju na istu, skaču u prolaze između sjedalica u kojima su gledatelji i trče za izvođačima. Vukovi i izvođači tijekom predstave sudjeluju u scenama borbe, a jedan vuk u jednom trenutku jednog glumca pribije za pod. Vukovi na sebi naočigled nisu imali oprsnice i povodce. Gledatelji, koji sjede oko metar od pozornice, mobitelima su snimili svu akciju.

"Poludio bih da tamo sjedim", komentirao je jedan korisnik Weiba. "Što ako se dogodi nešto nepredviđeno", zapitao se drugi.

Neimenovani predstavnik tvrtke Huaxia Cultural Tourism, tvrtke koja posjeduje kazalište i producira "Legendu o devinom zvonu", rekao je u utorak da su vukovi "sigurni te da neće nauditi ljudima".

"Tri do četiri generacije tih vukova pripitomljeno je", rekao je predstavnik tvrtke Huaxia Cultural Tourism. "Legalno ih se uzgaja, a profesionalci ih obučavaju od 2018. godine naovamo. U protekle se tri godine još nije dogodila nijedna nezgoda".

Predstavnik je dodao da su scene borbe isprobane više puta te da su izvođači na sebi imali zaštitnu odjeću. Rekao je i da se između pozornice i gledališta nalazi zaštitna mreža te da vukovi ne mogu doći do publike.

Prema podacima na internetskoj stranici tvrtke Huaxia Cultural Tourism, vukovi se pojavljuju samo u jednoj sceni "Legende o devinom zvonu". U predstavi se inače može vidjeti 30 vukova i 20 deva.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 16:29