VOLONTERSKA AKCIJA

Predivna gesta: Nedaleko od Rijeke postavljena kućica za obitelj divljih pataka koja tamo živi

Smještena je na morsku površinu, opremljena slamom i samo čeka da se stanari usele

Kućica za divlje patke, ilustracija

 Photokarlcom/Alamy/Alamy/Profimedia

Bakarski volonteri vrijedni su od samog početka godine, piše portal Rijeka danas. Vikend su proveli uređujuću šetnicu Komarice-Potočina prema Bakarcu, a utorak u postavljanju krasne kućice za obitelji divljih pataka koje već dugo vremena obitavaju u Bakru. Kućica će pružati zaštitu mladim pačićima od grabežljivaca i omogućiti da i bakarske patke imaju sigurni i topli dom.

Lijepa je to gesta koja pokazuje želju lokalne zajednice da zaštiti divlje životinje. Dok u nekim gradovima one stradavaju samo zato što su došle dovoljno blizu ljudima, u ovom mjestu im je poželjena dobrodošlica. Kućica je smještena na morsku površinu, opremljena slamom. Premda patke tijekom dana nisu prilazile ni blizu, sasvim je sigurno da će uskoro shvatiti kako je to mjesto za njih.

Inače, patke sa sobom nose razne simbolike kao što su društvenost, smirenost, snalažljivost, a u nekim kulturama i plodnost. Odlična je to poveznica sa željom Bakrana da se zaustavi demografski pad zabilježen na zadnjem popisu stanovništva.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 14:03