DIVNA NJUŠKA

Posjetili smo Ronija, najpoznatijeg osječkog mačka. Evo kako se oporavlja od teške bolesti

Vratio se na staro mjesto - u prostorije udruge Pobjede, gdje se najbolje osjeća
 Vlado Kos/Cropix

O Roniju, najpoznatijem mačjem stanovniku osječke udruge Pobjede, svojevremeno se dosta pisalo. Kako i ne bi kad je taj malac obolio od teške bolesti, pa se prikupljala pomoć za jako skupi lijek. Da se nije skupilo dovoljno, Ronija danas ne bi bilo.

No, na svu sreću, mnogi su pomogli. On je neko vrijeme preselio kod jedne volonterke doma. Kad god je primao lijek, a bilo je to dva puta svakoga dana, jasno joj je davao do znanja da mu se to ne sviđa. Detalje nam nije htjela otkriti, no rekla nam je samo kako je živa i da je to jedino važno.

Roni se potom vratio u udrugu, gdje smo ga snimili s njegovom najboljom prijateljicom Petkom. Istina, ona je stidljiva, a on pomalo drzak, no svejedno, dok ga čovjek gleda kako se drži u naručju, bez problema, pomalo posumnja da je pružao neki buran otpor kad je dobivao lijekove.

No, s druge strane, ne treba zaboraviti da se Roni ni pasa ne boji. Čak i kad mu dođu u posjet, pa krenu lajati na njega, Roni se samo nehajno prevali na drugi bok. Možda on nije tako bezazlen kako izgleda...

image
Vlado Kos/Cropix
image

Volonterka Martina s Petkom

Vlado Kos/Cropix
image

Roni i Petka

Vlado Kos/Cropix
image
Vlado Kos/Cropix
image

Roni

Vlado Kos/Cropix
image
Vlado Kos/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 10:50