PRIČA SRETNOGA KRAJA

Ponovni susret Markuševčana s jazavcem: ‘Možda je shvatio da mu je život u blizini čovjeka dobar‘

Građanin nije bio siguran kako otjerati neobičnu zvjerku iz dvorišta pa je zvao Dumovec. Ulovili su jazavca i odvezli ga na Medvednicu
 Azil Dumovec

U subotu poslijepodne zagrebački Azil Dumovec dobio je dojavu da se jazavac šeće jednim dvorištem u Markuševcu. Čovjek nije bio siguran kako otjerati neobičnu zvjerku, pa ih je nazvao. Došli su, ulovili jazavca i odvezli ga na Medvednicu.

- Ovo nam je drugi posjet Markuševcu zbog jazavca u manje od dva tjedna. Naime, 22. studenoga u središtu naselja preuzeli smo jazavca kojega su Markuševčani viđali danima. Tog jazavca pustili smo u šumu na obroncima Medvednice, no u subotu smo otišli mnogo dalje na planinu kako bismo pustili preuzetu životinju.

Je li riječ o istoj ili različitoj zvjerki, ne znamo. Slične su veličine, no kako u intervencijama nije bilo potrebe za veterinarskom skrbi, životinje nisu detaljno pregledavane.

Možda je riječ o braći, a možda je riječ o istom jazavcu koji je shvatio da mu je život u blizini čovjeka dobar. Kraj kuća može pronaći dobro mjesto za jazbinu, a ostaci hrane, pronađeni u otpadu, mogu biti slastan obrok.

Bit će zanimljivo vidjeti hoćemo li uskoro ponovno u Markuševec zbog jazavca - priopćili su iz Dumovca.

image
Azil Dumovec
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 10:47