AKCIJA U ZAGREBU

Policija preusmjerila promet, vatrogasci podizali betonske poklopce kanala... Sve zbog ovog malca!

Strahovali smo da ne strada u oborinskim vodama ili pod kotačima automobila, poručuju iz skloništa
 Azil Dumovec

Bila je to prava holivudska akcija spašavanja. Jedan maleni mačić, noćni sati, prometna ulica, kanal za oborinske vode i kiša koja dolazi. Tako bi se ukratko moglo opisati ono što se u noći s ponedjeljka na utorak odvilo na Zagrebačkoj aveniji u Zagrebu.

- Oko jedan sat na Zagrebačkoj aveniji kraj Rudeša mačić je ušao u slivnik za oborinske vode. Ne samo da nije imao namjeru izaći, nego se kanalićem odlučio prošetati. Tako se mačić samo povremeno čuo iz dubine kanala. Strahovali smo da ne strada u oborinskim vodama koje su u nastavku noći trebale porasti zbog kiše, ili pod kotačima automobila.

Zato su dobri zagrebački momci udružili snage. Na lice mjesta stigli su vatrogasci u pratnji policajca. Vatrogasci su potom preusmjerili promet te podizali betonske poklopce kanala sve dok mače nije završilo u rukama našeg kolege.

Ljupko je klupko krzna potom dovedeno u Sklonište. Sada ga pazimo i mazimo. Uz jutarnju kavicu s kolegama se razgovaramo o mačićevoj avanturi života - objavili su iz gradskog skloništa u Dumovcu.

image
Azil Dumovec
image
Azil Dumovec
image
Azil Dumovec
image
Azil Dumovec
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. svibanj 2024 09:07