UŽAS

Policija istražuje vlogericu koja je ispekla i pojela ugroženog morskog psa

Snimka kojom se pohvalila je u međuvremenu uklonjena, ali je za to bilo prekasno

Ilustracija

 Ken Kiefer 2/Image Source Via Afp

Kineska influencerica koja je pojela veliku bijelu psinu trenutno je predmet policijske istrage. Naime, vlogerica imena Tizi snimila se kako peče i jede zaštićenu vrstu morskog psa, a njena snimka postala je viralna. U međuvremenu je uklonjena, no svi su je već vidjeli. Zainteresirala je mnoge diljem svijeta, ali posebno policiju, koja joj je pokucala na vrata.

Policija je za medije potvrdila da se zaista radi u ovoj ugroženoj vrsti morskog psa. Na snimci se moglo vidjeti dva metra dugo stvorenje - vlogerica je još, da bi istaknula njegovu veličinu, legla pokraj njega. Potom ga je presjekla na dva dijela, marinirala i ispekla na roštilju. Od njegove glave skuhala je juhu.

- Možda izgleda opako, ali je meso veoma mekano - rekla je u snimci, piše Guardian.

Ova vrsta morskih pasa je u Kini zaštićena. Ilegalno posjedovanje može njenog vlasnika spremiti u zatvor na vrijeme između pet i deset godina. No, nejasno je hoće li vlogerica, koja ima gotovo osam milijuna sljedbenika, biti kažnjena.

Lokalnim medijima rekla je kako je psa nabavila legalnim putem, no policija joj nije povjerovala, pa istražuju odakle dolazi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 10:08