OSTAVLJEN NA VRUĆINI

Policajci razbili staklo kako bi iz vrelog automobila izvukli psa kojeg je vlasnik zaključao unutra

Čupavac je, na svu sreću, bio živ, no očigledno je kako mu trenuci uoči spašavanja nisu bili zabavni
 Screenshot X

Svake godine u toplije doba godine svi ponavljaju upozorenja o tome da se ljubimci ne smiju ostavljati u zaključanim automobilima, na suncu, bez uključene klime. Psi u takvim automobilima vrlo brzo dožive toplotni udar i umru, zbog čega i policija apelira na građane da pripaze.

No, uzalud. I dalje ima onih koji ili nisu svjesni načina na koji vrijeme protječe (njima je naša jedna minuta možda zapravo pola sata) ili ih jednostavno nije briga što svojim nemarom ugrožavaju čupavca o kojem bi trebali brinuti. Jedino o čemu oni brinu jest slomljeno staklo, pošto je često to jedini način da se životinja spasi. Nekada će staklo razbiti prolaznici, drugi puta policija koju oni pozovu.

Jedno takvo spašavanje objavila je španjolska policija na svom X profilu. Nije bilo druge nego da unište staklo kako bi nesretnoj životinji spasili život. Pas je, na svu sreću, bio živ, no očigledno je kako mu trenuci uoči spašavanja nisu bili zabavni.

- Temperature su sve više, a u vašem se vozilu u samo pola sata mogu popeti za do 20 stupnjeva. Nikada ne ostavljajte svog ljubimca zaključanog unutra - objavili su uz snimku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. lipanj 2024 10:07