UVIJEK SU UZ NAS

Pogledajte što sve psi rade, oduševit će vas onaj koji s vlasnikom gura automobil kroz vodu

Ne treba zaboraviti ni psa koji laje na sve automobile koji ne žele na zebri pustiti pješake

Ilustracija

 Bane.m/Alamy/Alamy/Profimedia

Mnogi vlasnici pasa kažu kako ne bi mogli kvalitetno živjeti bez svojih pasa. Važni su nam u životu: od pasa koji pomažu osobama s invaliditetom u svakodnevnom životu, preko onih koji služe za emocionalnu podršku pa do onih koji su ‘samo‘ kućni ljubimci, ali itekako pomažu fizičkom i mentalnom zdravlju svojih vlasnika.

No, postoji još jedan aspekt kad govorimo o tome da nam psi pomažu u svakodnevnom životu. Recimo, pas može pomoći pogurati automobil koji se našao u vodi. Ili može uletjeti u more kako bi spasio djevojčicu za koju on misli da se utapa. Ne valja zaboraviti ni psa koji je napao i otjerao pljačkaša od žene na ulici, koja nije njegova vlasnica nego samo prolaznica koju vidi prvi put u životu.

Ne treba zaboraviti ni psa koji laje na sve automobile koji se ne zaustavljaju kako bi na zebri pustili mališane da sigurno pređu cestu. Tu je i onaj čupavac na samom kraju snimke, koji vrlo ozbiljno (i nadasve simpatično, moramo dodati) shvaća svoj posao. Ljudi rade važne stvari, ali njegov je zadatak zaista neprocjenjiv.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 11:03