KOJA SREĆA

Pogledajte ovog simpatičnog bordera i njegovu najdražu igračku na svijetu!

Prizor je to koji je snimljen u zagrebačkom parku Maksimir, gdje je pas uživao u igri sa svojom skrbnicom
 Darko Tomas/Cropix

Neki psi su ludi za štapovima. Dobro, u tu kategoriju spada svašta: loptice, frizbiji, razne igračke koje im vlasnici bacaju... Kad vide svoj omiljeni plijen, gube interes za sve ostalo na svijetu, Hladnokrvno, ni ne trepnuvši će protrčati pokraj najslasnijeg napola raspadnutog leša u travi, ni ne pogledavši ga. Toliko vole loviti sve što im se baci.

image
Darko Tomas/Cropix

Još ako za to treba skakati, pa još i na snijegu, njihovoj sreći nema kraja. Naš fotoreporter ulovio je simpatičan prizor u zagrebačkom Maksimiru, gdje su jedan border collie i njegova vlasnica uživali u igri. Kao i mnogi pripadnici njegove pasmine, i ovaj mladić veoma je intenzivno gledao što mu vlasnica ima u ruci.

image
Darko Tomas/Cropix

Postoje borderi koji su zaista opsjednuti svojim lopticama, pa se njihovi vlasnici žale kako im je teško u šetnji. Pas je fokusiran isključivo na igračku, a pritom odbija druge pse. Ako se loptica skloni, u stanju je kilometrima hodati i buljiti u džep u kojem je nestala. Čuli smo i mit o borderu koji je bio na odvikavanju od loptice, ali ga nisu uspjeli 'izliječiti'.

image
Darko Tomas/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 21:21