IMA NEKA TAJNA VEZA

Plesači i ljubimci se jako vole! Evo jednog dokaza iz naše zemlje da je to zaista tako...

‘Teta Silva‘ jako je voljela svojeg malenog Bijoua, koji ju je vjerno pratio na svakom koraku
Ilustracija
 Mediadrumimages/Kelly Pratt &/Media Drum World/Profimedia

Plesači i životinje se vole, to je poznata stvar. U mnoga plesna studija diljem svijeta kućni ljubimci su dobrodošli, a jedan od poznatijih projekata je "Dancers and dogs" koji spaja plesače klasičnog baleta i njihove pse. Fotografije koje su nastale u sklopu tog projekta su naišle na toliko odobravanje, da je izdana i knjiga. Prošle se godine projekt proširio i na mačke.

Mnogi su plesači baleta imali razne ljubimce - navedimo samo slavnu balerinu Anu Pavlovu koja je za ljubimca imala labuda kojeg je nazvala Jack. Ili, najslavniju balerinu današnjice, Sylvie Guillem, koja živi na imanju gdje su joj ljubimci psi i konji, koje obožava.

Imamo mi u našoj zemlji također poznate i važne plesače koji vole životinje. Među njima je i slavna plesna pedagoginja Silvija Hercigonja. Poznata ‘teta Silva‘, po kojoj je Škola za balet i ritmiku dobila ime, bila je poznata po svojem ljubimcu, psiću Bijou.

Njen maleni prijatelji uvijek ju je i svuda vjerno pratio, pa tako i na satove plesa. Jednu od fotografija iz svoje arhive objavila je škola koja nosi njeno ime, a uz objavu su napisali kako je logično da su oni danas ‘pet friendly‘ škola, s obzirom na to koliko je Silva obožavala svog psića.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 11:40