SLUČAJ RIJEŠEN

Pas koji je lutao otokom i ubijao kokoši navodno je pripadao lovcima, koji su ga tamo ostavili

Općina će se pobrinuti za nesretnu životinju, koja se za hranu snalazila kako je znala i umjela

Ilustracija

 Mariano Garcia/Alamy/Alamy/Profimedia/Mariano Garcia/Alamy/Alamy/Profimedia

Zadarski je objavio priču o nesretnom psu izbačenom na otoku, koji se snalazio za hranu kako je znao i umio. Ono što su mnogi ljubitelji životinja primijetili je da su ljudi odmah reagirali na to da im pas uništava imovinu, no da nitko nije pomislio jadnu životinju nahraniti, napojiti i pronaći joj dom. - Molim vas pomognite nam, dok se mediji ne uhvate, ništa se dogoditi neće – nazvao nas je muški glas na telefon.

- Zovem vas sa Sestrunja, zovem se Neldan Jurjević. Živim u Americi i na otok dolazim svake godine. Provedem tu nekoliko mjeseci, a sad sam došao prije dva tjedna. I od tada ovdje nemam mira. Jedan lovački pas luta po mjestu i radi probleme. Meni je nekidan zaklao pet kokoši. Moja se žena boji izaći iz kuće da je ne napadne. Zvali smo komunalnu službu Općine Preko, ali nitko ništa ne poduzima. Možete li nam nekako pomoći... - požalio nam se gospodin Jurjević.

Pas bez nadzora navodno je pripadao grupi lovaca koja je prije dva mjeseca bila na otoku. Na odlasku su ga ostavili bez nadzora i otada luta mjestom...

- Nije ugodno kad jedan takav pas luta uokolo, plaši ljude, radi štetu. Od šest kokoši meni je ubio pet, tko zna što je drugima još napravio. Živimo u 21. stoljeću i ovakve se stvari ne bi trebale događati. Naravno, krvim te lovce koji su ga ostavili, ali i komunalne službe kojima smo slučaj prijavili, ali nisu ništa napravili... - ljuti se naš sugovornik.

Nazvali smo načelnika Općine Preko Juru Brižića.

- Sestrunj? Pas lutalica? Kolje kokoši? Prvo za čuti! Dajte mi par minuta da nazovem predsjednika mjesnog odbora i provjerim kod komunalnih službi – zamolio nas je.

Nazvao nas je za nekoliko minuta.

- Izgleda da je došlo do male zabune. Taj gospodin nije obavijestio nas, nego Lovački savez. Tamo su mu izgleda rekli da oni nisu odgovorni za napuštene životinje, nego općina, a nas nije zvao. Ali nema problema. Sad kada znamo o čemu se radi, naše će službe preuzeti slučaj. Općina ima ugovorenu suradnju s veterinarskom stanicom Mustać iz Zadra. Oni će doći na otok i zbrinuti životinju. Ovakve se stvari inače rijetko događaju. Nemamo problema s napuštenim životinjama, pogotovo ne sa psima. Problem s mačkama smo riješili uz pomoć udruge Harmonija i gotovo sve su kastrirane. U svakom slučaju problem će biti rješen, hvala što ste nam javili... - pozdravlja načelnik Brižić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 15:16