DA ILI NE?

Pandemija je promijenila i to: Mnoge svjetske kompanije dopustit će ljudima da pse vode na posao

Na taj se način stvara prijateljska atmosfera za sve nove klijente, kupce ili posjetitelje
Ilustracija
 Frank Van Delft/Cultura Rf/Profimedia

Ako imate psa, vaš život vjerojatno izgleda otprilike ovako: ustanete ujutro, odevete ga vani i nahranite, a potom odete na posao, piše Soeurs Magazine. Ljubimac ostaje kod kuće i čeka kraj radnog vremena kako bi opet bio sa svojom najdražom osobom. To je život većine kućnih ljubimaca i njihovih vlasnika. Ali što ako bi se ljubimce moglo dovesti na posao?

Dovođenje kućnih ljubimaca na radno mjesto postaje sve češće u svijetu. Velike tvrtke poput Googlea i Ticketmastera samo su neke firme koje zaposlenicima dozvoljavaju da dovedu svoje ljubimice na posao. Zaposlenici koji to rade često vode produktivniji i angažiraniji radni život. Često su sretniji i manje zabrinuti tijekom dana. Smatra se da je ta praksa poboljšala ravnotežu između poslovnog i privatnog života, odnosa i radnog vremena.

Većina empirijskih dokaza o ljubimcima na poslu tiču se dobrobiti zaposlenika i to ne samo za vlasnike ljubimaca. Istraživanje je pokazalo da ljubimci promiču interakciju između osoblja što rezultira poboljšanom društvenom atmosferom. Druga istraživanja otkrivaju da kućni ljubimci smanjuju stres vlasnika i drugih u istom uredu.

Kućni ljubimci na poslu također potiču i veću kreativnost. Znamo koliko hodanje može poboljšati kreativnost. Kućni ljubimci su još jedan izvrstan razlog za ustajanje i kretanje. Oni će sasvim sigurno trebati izaći tijekom dana. Trebat će im hrana ili voda. Imati kućnog ljubimca na poslu može biti sjajan način prisiljavanja zaposlenika da ostanu aktivni tijekom dana.

Imati kućne ljubimce na poslu može stvoriti prijateljsku atmosferu za sve nove klijente, kupce ili posjetitelje. Većina ljudi uživa u životinjama i reagirat će prijateljski i opuštenije. Radno mjesto prilagođeno kućnim ljubimcima također može pokazati drugima da tvrtka cijeni opuštenu atmosferu.

Gotovo nitko nije uživao u pandemiji i radu od kuće, uz jednu značajnu iznimku: kućne ljubimce. Međutim, kako se polako vraćamo starom načinu života, opravdana je zabrinutost vlasnika ljubimaca o tome kako će se njihov ljubimac nositi s njihovom iznenadnom odsutnošću. Jedna anketa provedena u SAD-u nudi razlog za optimizam zabrinutim vlasnicima kućnih. Naime, više od polovice anketiranih šefova reklo je da planira omogućiti zaposlenicima da svoje ljubimce dovedu na posao kad se vrate u ured, dok će mnogi vlasnicima omogućiti veću fleksibilnost kada su u pitanju njihovi ljubimci.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. svibanj 2024 06:54