SIMPATIČNI DAVE

Ovom se mačku posrećilo: U njega su se zaljubili nogometaši i odlučili su ga povesti doma

Najprije su rekli da će to napraviti samo ako osvoje prvenstvo, ali su se predomislili

Dave prije odlaska Al Wakraha

 Martin Rickett/Pa Images/Profimedia

Engleska ekipa obećala je kako će, ako pobijedi na Svjetskom nogometnom prvenstvu, udomiti mačka koji ih je oduševio u Kataru. Istina, prvenstvo nisu osvojili, ali su mačka ipak poveli sa sobom.

Dali su mu ime Dave, a upoznali su ga svog prvog dana u Kataru. Kad su ga vidjeli prvi put, nisu baš očekivali da će im postati neslužbena maskota, no dogodilo se upravo to. Svaku večer im je dolazio na hranu, a kako se opustio, počeo je jesti više nego prije. Zbog toga su ga u šali počeli zvati Veliki Dave, premda se nije zdebljao. No, pokazao je ambiciju da se to dogodi.

Dave nije samo osvojio srca britanskih igrača, nego pozornost svjetskih medija. O njemu su se čak postavljala pitanja na službenim konferencijama za medije, tako da je jasno kako je svima postao zanimljiv.

Nije dolazilo u obzir da ga se ostavi. Kako piše BBC, nije samo stvar u tome da su se neki igrači vezali za njega, nego je jednom prilikom čupavac upao u nevolje. Potukao se s drugim mačkom oko teritorija i hrane, pa je zaradio i ozljedu. Zbog toga je bilo jasno da je bolje da mu se pronađe dom.

Mačak je napustio Al Wakrah samo dva sata nakon što je momčad otišla i prva mu je postaja bio lokalni veterinar. Izvadili su mu krv i cijepili ga, a čim dođe potvrda je posve zdrav, krenut će u svoju novu domovinu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. svibanj 2024 11:56