GARAŽA ZA PET

Ovo morate vidjeti: Žena iz Bjelovara je za 60-ak eura uredila spektakularan prostor za mačke

Najprije je sanirala zid od vlage, a onda krenula s ostalim radovima
 Karmela Polašek

Karmela Polašek iz Bjelovara neko je vrijeme mjerkala svoju garažu. U njoj ne parkiraju automobile, pa je taj prostor bio prazan i zapušten, a ona ga je žarko željela urediti. Onda je, promatrajući svoje mačke Khana i Fynna pomislila da bi to bio idealan kutak za njih, koji će biti samo njihov i gdje bi, ako žele, mogli imati svoj mir. Zbog toga je zasukala rukave i bacila se na posao.

Najprije je sanirala zid od vlage, a onda krenula s ostalim radovima. Kad je sredila velike stvari, krenula je uređivati prostor da njenim ljubimcima bude ugodan za boravak. Pošto je imala slobodnog vremena, volje i materijala, a uz sve to ima mota, kako bi rekli u Dalmaciji, sve je dotjerala.

- Posto obožavaju gledati kroz prozor, a jedva su uspjeli stajati uz njega, pala mi je na pamet ideja o širokoj klupčici, a onda i o ostatku inventara. tako je nastao njihov prostor. Sav materijal za izradu sam imala doma: letve, laminat, ladice, dio radne ploče, a stari TV sam dobila od prijatelja. Kupljene su grebalice, folija mace za zid i jastuci - priča nam Karmela.

Od letava je napravila A ljestve, koje je učvrstila za komad radne ploče. Ta je bila ostatak od jednog stola. Na gazišta je potom zašarafila ostatak laminata. Donji dio starih ladica koji je bio oštećen je ‘prekitala‘, prešmirglala i pobojala, potom zalijepila tapetu i napravila kitom za drvo preko šablone šapice. Na sve to je, naravno, dodala jastuke.

- Stari televizor sam oribala. Na dno koje je bilo oštećeno vodom učvrstila sam komad iverice koji sam pronašla, zašarafila hairpin noge, oblijepila unutrašnjost tapetom. Asfalt prefarbala bojom za beton. Plastičnoj kutiji kojoj se diže poklopac uklonila sam dio stranice i unutra stavila kutiju za wc - pojasnila je.

Najskuplje su bile, kaže, noge za TV, koje su je koštale oko 30 eura, a isto toliko su je došle i ostale sitnice - grebalice, jastučići, folija za grebanje na zidu... Mačji kutak je uređivala nekih desetak dana i on se pokazao kao pun pogodak.

- Oba obožavaju svoj prostor, imaju mir, udobno im je i vole se tu igrati. Ostatak kuće im je na raspolaganju, ali oni obvezno dolaze spavati u garažu - dodaje.

image
Karmela Polašek
image
Karmela Polašek
image
Karmela Polašek
image
Karmela Polašek
image
Karmela Polašek
image
Karmela Polašek
image
Karmela Polašek
image
Karmela Polašek
image
Karmela Polašek
image
Karmela Polašek

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. svibanj 2024 11:09