UŽAS

Ova boa je gotovo umrla jer se nije mogla riješiti stare kože... Evo kako su je spasili!

Za sve su krivi njeni bivši vlasnici, koji je nisu držali u dobrim uvjetima

Anubis

 TikTok

Boa constrictor nazvana Anubis završila je u Be Wild Reptile Rescue smještenom u američkoj saveznoj državi Sjeverna Karolina. Razlog zašto su ga tamo njegovi vlasnici, i to nakon 18 godina brige, ostavili, je neobičan. Primijetili su da više ne jede, da su mu oči mutne... Zaključili su, vjerojatno, kako umire i odlučili ga ostaviti u utočištu. Dobro, bolje i to nego da su ga pustili negdje u šumi.

No, u centru su shvatili kako je nesretni Anubis zapravo pun svoje stare kože. Nekoliko slojeva stvorilo je debeli pokrivač na njegovom tijelu, zbog čega se neugodno osjećao i nije imao apetita. Koža mu je stvorila i slojeve preko očiju, zbog čega su one drugačije izgledale.

Kako to da se nije mogao riješiti kože? Vjerojatno zato što su uvjeti u njegovom terariju bili nepovoljni. Da pojednostavimo: vlasnici su svojim nemarom ili neznanjem gotovo ubili zmiju. Da su još neko vrijeme čekali, nesretnik bi umro od gladi.

Iz utočišta su izvijestili kako se Anubis dobro oporavlja, vratio mu se apetit i s njim nema problema. Čim su uklonili kožu, zmija se preporodila.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. svibanj 2024 08:21