POD VODOM

Ocean Photographer of the Year: Ovo su najbolje morske fotografije u 2023. godini

Žiri je odlučio o pobjednicima, a spektakularne fotografije prikazuju cijeli spektar života u oceanima
 Mediadrumimages/sylvie Ayer/Media Drum World/Profimedia

Svake godine natjecanje Ocean Photographer of the Year slavi najbolje svjetske profesionalne i amaterske fotografe. Zastupljeno je ukupno devet kategorija iz kojih žiri sastavljen od vodećih svjetskih stručnjaka za podvodnu fotografiju biraju pobjednike, kao i dobitnika glavne nagrade za ‘Oceanskog fotografa godine‘.

Žiri je odlučio o pobjednicima za 2023. godinu, a spektakularne fotografije prikazuju cijeli spektar života u oceanima, snimljen dronom, podvodnom i kopnenom fotografijom. Nije bilo lako odabrati, jer su na natječaj prijavljene brojne snimke raznih stvorenja koje žive u vodi, piše Otvoreno more.

Poznato je kako je općenito teško fotografirati životinje, a to je još i teže u ovakvim uvjetima. Mnoga od ovih stvorenja nikad nisu ni vidjela ljude, tako da ih je pojava ronilaca s opremnom iznimno prestrašila, što je snimanje učinilo još i zahtjevnijim poslom nego bi on to inače bio. Zbog toga treba posebno priznanje odati onima koji uspiju snimiti ovako magične fotografije i sa svijetom podijelili magiju svijeta koji postoji pod vodom.

image
Mediadrumimages/jack Pokoj/Media Drum World/Profimedia
image

S

Mediadrumimages/andrei Savin/Media Drum World/Profimedia
image
Mediadrumimages/sylvie Ayer/Media Drum World/Profimedia
image
Mediadrumimages/jialing Cai/Media Drum World/Profimedia
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 06:43