HIT NA TWITTERU

Objavio snimku stotina krokodila na ‘plaži‘ i napisao da stanovnici paničare. No, istina je drugačija...

Mnogi komentatori ispravili su njegovu pogrešku, za koju je nejasno je li slučajna ili namjerna

Ilustracija

 Yury Zaparozhchanka/Panthermedia/Profimedia

Fascinantan je to prizor, no opis je posve netočan. Naime, radijski voditelj Ken Rutkowski na Twitteru je objavio snimku na kojoj se vidi stotine krokodila kako leži na plaži u Brazilu.

- Ovo je najezda krokodila. Na plaži je više stotina, ako ne i tisuća ovih životinja. Stanovništvo paničari - napisao je.

Premda onima koji se ovih gmazova boje prizor izgleda apokaliptično, poznavatelji ponašanja krokodila, kao i tog lokaliteta, kažu da je ovo sasvim uobičajen prizor.

- Ne radi se o plaži na obali, nego u močvarama Pantanal. Tamo žive milijuni kajmana, ali ne i ljudi, tako da nema razloga za paniku - napisao je jedan korisnik, a drugi je dodao kako ovo uopće nije invazija te da nema baš nikakvog razloga za paniku. Osim toga, s obzirom na to da je riječ o najvećem svjetskom utočištu za kajmane (ali i brojne druge životinje), a ljudi nema u blizini, nejasno je koje bi lokalno stanovništvo trebalo paničariti. Jedini koji u to područje dolaze su zaposlenici koji brinu o životinjama i turisti, koji se kreću točno određenim rutama. Ne ovom plažom, sasvim sigurno.

Pokazuje to koliko lako se životinjama manipulira u razne ciljeve. Nije poznato stoji li iza ove objave samo neznanje ili kakve druge namjere. Koža kajmana nije na glasu kao jako skupa, no svejedno se koristi za izradu narukvica, pojaseva...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 18:22