ŽIVOT U STRAHU

Obitelj zarobljena u kući: ‘Sve oko nas su golemi štakori! Posvuda su, počeli su i gristi‘

Par tvrdi da je cijela situacija počela utjecati na njihovo mentalno zdravlje jer žive u konstantnom strahu da će štakori ući u kuću

Ilustracija

 Rob Anscombe/Alamy/Alamy/Profimedia/Rob Anscombe/alamy/alamy/profimedia

Obitelj iz engleskog grada Falkirka požalila se da su zarobljeni u vlastitom domu zbog najezde ogromnih štakora. Jamie Watson (30) i njegova partnerica kažu da se boje ući u vrt jer oko kuće imaju stotine štakora dugih i do 25 centimetara. Očajni par bezuspješno je molio lokalno vijeće da poduzme mjere nakon što ih je jedan od štakora nedavno napao, prenosi Daily Mail.

Jamie puno radno vrijeme brine o svojoj partnerici s invaliditetom. Na otrov i zamke kojima je samostalno pokušao riješiti problem, potrošio je više od 200 funti. Tvrdi da je vidio bezbroj živih štakora na svom posjedu za koje vjeruje da obitavaju u blizini, a otkako je postavio otrov počeo je svakodnevno pronalaziti mrtve životinje u dvorištu.

- Problem sam prvi put prijavio gradskom vijeću prije tri mjeseca. ispričao sam im kako je štakor istrčao iz kante za smeće, skočio na zidić i pobjegao. Dva tjedna kasnije, podigao sam s poda vrećicu u kojoj je bio štakor. Iz vrećice je skočio na mene i pobjegao, mislim da je imao dvadesetak centimetara, rekao je Jamie.

Ponovno je nazvao Vijeće iz kojeg su mu poručili da ne mogu ništa napraviti. Djecu koja su stara jednu, tri i sedam godina više ne pušta u vrt jer smatra da je preopasno.

- Ako vas štakor ugrize, možete se razboljeti ili čak umrijeti. Vrt mi je pun zamki i otrova, ali štakori im se ne približavaju - kao da su imuni na to. Lijepo vrijeme moglo bi pogoršati najezdu, ne znam što da radim, kaže zabrinuti otac.

Par tvrdi da je cijela situacija počela utjecati na njihovo mentalno zdravlje jer žive u konstantnom strahu da će štakori ući u kuću.

- Sve jedu, prožvakali su rupe u betonu i kantama za otpad. To je suludo. Ne razumijem zašto vijeće ne angažira tvrtku i riješi problem štakora, ne mogu si priuštiti plaćanje sredstava za štakore 200 funti mjesečno, rekao je Jamie.

Ugrizi štakora mogu se povezati s brojnim bolestima, a zdravstveni radnici savjetuju da svatko koga štakor ugrize odmah potraži liječničku pomoć. Jedna od najvećih prijetnji za ljude je leptospiroza - rijetka zoonoza od koje mogu oboljeti ljudi i životinje. Ugriz štakora ili samo kontakt s njegovim urinom može uzrokovati Weilovu bolest.

Jamie objašnjava da se užasava dodirivanja poklopaca na kantama te da stalno nosi rukavice i pere ruke jer je paranoičan da će se nečim zaraziti. U potrazi je za novom kućom jer ne želi ostati u Falkirku. Glasnogovornik gradskog vijeća kratko je komentirao da već neko vrijeme nemaju službu za kontrolu štetočina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 06:54