SHAKE IT OFF

Novootkrivena vrsta životinje dobila ime po slavnoj pjevačici: ‘Ovo je način da joj zahvalim‘

Životinja je pronađena u saveznoj državi Tennessee, u koju je umjetnica doselila kao tinejdžerica kako bi se ozbiljno bavila glazbom

Taylor Swift

 Timmsy/Backgrid/Backgrid Uk/Profimedia

Ona je obožavana od tisuća fanova diljem svijeta, a police njenih domova pune su brojnih nagrada struke i publike. Svemu tome još može pridodati novu čast: jedna životinja imenovana je po njoj.

Ona je Taylor Swift, a u čast njoj je dobila ime novootkrivena vrsta stonoge koja se zove Nannaria swiftae. To joj je ime dao Deren Hennen, vođa tima koji je otkrio stonogu i totalni Swiftie (tako se nazivaju Taylorini fanovi). Prvi dio vezan je za ime njegove supruge, a drugi je u čast njegovoj omiljenoj pjevačici.

- Njena glazba mi je pomogla u teškim vremenima i mislim da je ovo sladak način da joj zahvalim za svu radost koju mi je pružile njene pjesme - rekao je Hennen za CNN.

Stonoga je pronađena u Fall Creek Falls State Park u Spenceru, u američkoj saveznoj državi Tennessee. Upravo je u tu državu Swift doselila kao tinejdžerica, kako bi se ozbiljno počela baviti glazbom.

Ona još uvijek ne zna ništa o životinji koja je dobila ime njoj u čast, no Hennen se nada da će je to usrećiti i da će zbog toga poželjeti saznati više o stonogama.

- Za znanstvenika je imenovanje neke životinje u čast nekome velika čast. Nadam se da će i ona to vidjeti kao nešto pozitivno - istaknuo je.

image

Nannaria swiftae

Dr Derek Hennen/Mega/The Mega Agency/Profimedia

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. svibanj 2024 07:16