DOMAĆI MOMAK

Noćno kupanje jednog medvjeda: Pogledajte kako se s užitkom bacio u prirodnu kupku!

Iako se obično smoče kako bi se rashladili ili nešto ulovili, ovaj je odlučio biti totalno drukčiji od drugih
 Facebook

Medvjedima voda nije mrska. Solidni su plivači i skloni tome da se malo smoče kada im je vruće. Naravno, ako im plijen ode u vodu, znaju se baciti za njim.

No, ipak je snimka koju je na Facebooku objavila ekipa iz projekta Life Lynx pomalo neobična. Riječ je o noćnoj snimci nastaloj negdje na Dinaridima, na kojoj vidimo medvjeda kako se uvlači u vodu. Oni su samo napisali kako je riječ o noćnom kupanju, jer zaista, samo medvjed zna što mu je bilo u glavi. Plijena baš i nije bilo unutra, jer bismo inače vidjeli kako lovi, a s obzirom na to da je no, vruće mu nije bilo.

Ne zna se zbog čega se odlučio bućnuti - možda jednostavno zato što je svojevrsna kupka bila tu, doslovno ispred njegova nosa, pa nije htio propustiti priliku da sam uživa u malo brčkanja u vodi.

Kako god bilo, razlog ne znamo, ali to ne znači da ne možemo uživati u sjajnom prizoru kojeg nikada, da nije fotozamke koja ga je snimila, ne bismo imali priliku vidjeti. Da kojim slučajem osobno vidimo tog medvjeda, vjerojatno bismo bili zauzeti stvarima poput paničarenja ili barem strahopoštovanja, tako da ne bismo ovako opušteno uživali u njegovom kupancu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. travanj 2024 04:20