BRAVO MOMCI!

Noćna akcija: Kornjača se zaplela u ilegalnu mrežu, ekipa je odmah došla da pomogne

Kad su je izvukli, nije davala znakove života, pa su pomislili da nisu stigli na vrijeme

Ilustracija

 Jure Miskovic/Cropix

Jedan neobičan poziv nakon što je pao mrak i puno dobre volje rezultirali su jednim spašenim životom. Riječ je o glavatoj želvi koja je zapela u mrežu u srijedu navečer u Šibeniku i koja, da nije ljudske pomoći, ne bi preživjela. Mladić koju ju je vidio pokušao ju je spasiti, no more je bilo previše hladno da samo skoči i zapliva. Zvao je nadležne službe, ali kaže da reakcija nije bilo.

Zbog toga je u pomoć pozvao Gorana Šimića, koji je na brzinu otišao do prijatelja po opremu za zaron i objavio poziv da se pridruže svi koji žele pomoći.

- Zaronim i vidim je zapetljanu. Uvjeren sam da je mrtva, a onda je došao prijatelj, pa smo je oslobodili i odnijeli na obalu. Bili smo u depresiji kad ono, znakovi života! Nešto čudesno! Borila se i preživjela jer smo radili sve što su nam govorili, a onda je došao veterinar. Odnijeli smo je kod njega, a danas putuje za Pulu živa i zdrava - napisao je i dodao:

- Neoznačena mreža, ilegalna, i spašeno je ovo posebno stvorenje... - napisao je uz snimku dramatičnog noćnog spašavanja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 06:00